Karácsonyra kaptam egy tésztanyújtó gépet, így ezt a hétvégét részben tésztagyártással töltöttem. Ez egy igen izgalmas és hosszú projekt :)
Végeredményként készült kétféle ravioli kétféle mártással és rengeteg tagliatelle.
A tészta:
6 tojás
60 dkg búzaliszt
Ravioli á l' Attila:
gomba
sonka
reszelt sajt
parmezán
fokhagyma
lilahagyma
Mindezeket egy konyhai aprítóval összeaprítottam és szerecsendióval, sóval, borssal fűszereztem.
Piacenza-i ravioli:
spenót
ricotta
parmezán
fokhagyma
Mindezeket egy konyhai aprítóval összeaprítottam és sóval, borssal fűszereztem.
Paradicsommártással és tejszínes gombamártással tálaltam. Fél órát élt :)
As a X-mas gift I have received a pasta machine so I have spent this weekend with preparing pasta. It is long but exiciting project :)
I have made two types of ravioli with two type of sauces and a hell lot tagliatelle.
The pasta:
6 eggs
60 dkg flour
Ravioli á l' Attila:
mushroom
ham
Gouda cheese
Parmesan cheese
garlic
onion
I am putting all of these ingredients into the disintegrator and punch it. I am seasoning it with salt, chopped pepper and nutmeg.
Piacenza-style ravioli:
spinach
ricotta
Parmesan cheese
onion
I am putting all of these ingredients into the disintegrator and punch it. I am seasoning it with salt and chopped pepper.
It was served with tomato and creamy mushroom sauce. We killed it in 30 minutes :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése