-->

2011. január 17., hétfő

Tészta-szenvedély /Pasta passion

Karácsonyra kaptam egy tésztanyújtó gépet, így ezt a hétvégét részben tésztagyártással töltöttem. Ez egy igen izgalmas és hosszú projekt :)
Végeredményként készült kétféle ravioli kétféle mártással és rengeteg tagliatelle.


A tészta:
6 tojás
60 dkg búzaliszt


Ravioli á l' Attila:
gomba
sonka
reszelt sajt
parmezán
fokhagyma
lilahagyma


Mindezeket egy konyhai aprítóval összeaprítottam és szerecsendióval, sóval, borssal fűszereztem.


Piacenza-i ravioli:
spenót
ricotta
parmezán
fokhagyma


Mindezeket egy konyhai aprítóval összeaprítottam és sóval, borssal fűszereztem.


Paradicsommártással és tejszínes gombamártással tálaltam. Fél órát élt :)


As a X-mas gift I have received a pasta machine so I have spent this weekend with preparing pasta. It is long but exiciting project :)


I have made two types of ravioli with two type of sauces and a hell lot tagliatelle.


The pasta:
6 eggs
60 dkg flour



Ravioli á l' Attila:
mushroom
ham
Gouda cheese

Parmesan cheese
garlic
onion



I am putting all of these ingredients into the disintegrator and punch it. I am seasoning it with salt, chopped pepper and nutmeg.


Piacenza-style ravioli:
spinach
ricotta
Parmesan cheese
onion


I am putting all of these ingredients into the disintegrator and punch it. I am seasoning it with salt and chopped pepper.


It was served with tomato and creamy mushroom sauce. We killed it in 30 minutes :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése